A title

Image Box text

Specialist op het gebied van pictogrammen.

SGN is dé toonaangevende specialist op het gebied van pictogrammen voor diverse doeleinden, zoals brandbestrijding, evacuatie, verbod, instructie en waarschuwing. Met onze expertise en uitgebreid assortiment bieden we een breed scala aan reguliere, nalichtende en reflecterende pictogrammen aan.

Adviesgesprek aanvragen

Verschillende soorten pictogrammen.

Naast de reguliere pictogrammen bieden we ook nalichtende en reflecterende opties aan. Deze pictogrammen lichten op in het donker en bij stroomuitval. Ze zijn bijzonder nuttig in omgevingen met verminderde zichtbaarheid en kunnen de veiligheid en oriëntatie verbeteren.

Bij SGN begrijpen we dat elk project uniek is en specifieke vereisten kan hebben. Daarom bieden we een ruim assortiment aan pictogrammen in verschillende uitvoeringen, materialen en afmetingen.

Adviesgesprek aanvragen

Producten

 • Brand
 • Redding
 • Evacuatie
 • Waarschuwing
 • Verzamelplaats
 • Parkeerborden
 • Verkeersborden
 • Bouwplaatsborden
 • Gevelborden
 • Schaduwborden
 • Veiligheidsinstructieborden

Gerealiseerde projecten

Berry Packing Services

Voor Berry Packing Services hebben we pictogrammenborden en veiligheidsspiegels geïnstalleerd voor een veiligere en gestructureerde werkomgeving.

Rijkswaterstaat

Voor Rijkswaterstaat hebben we aanrijdbescherming en pictogrammen gerealiseerd.

Veelgestelde vragen

Pictogrammen spelen een cruciale rol bij het communiceren van essentiële informatie op een snelle en begrijpelijke manier. Ze zijn belangrijk omdat ze de taalbarrière kunnen overbruggen en geschikt zijn voor mensen met verschillende taalvaardigheden. Pictogrammen vergroten de veiligheid, verminderen misverstanden en dragen bij aan een efficiënte communicatie, vooral in noodsituaties.

Er zijn verschillende soorten pictogrammen, zoals brandbestrijdingspictogrammen, evacuatiepictogrammen, verbodspictogrammen, instructiepictogrammen en waarschuwingspictogrammen. Brandbestrijdingspictogrammen identificeren brandblusmiddelen en nooduitgangen. Evacuatiepictogrammen begeleiden mensen naar veilige uitgangen. Verbodspictogrammen geven aan welke handelingen niet zijn toegestaan. Instructiepictogrammen geven specifieke instructies en waarschuwingspictogrammen waarschuwen voor mogelijke gevaren.

Pictogrammen moeten voldoen aan bepaalde eisen. Er zijn internationale normen, zoals de ISO 7010-norm, die specifieke eisen stellen aan het ontwerp en de betekenis van pictogrammen. Deze normen zorgen voor consistentie en begrijpelijkheid van de pictogrammen, ongeacht de locatie of de taal die wordt gesproken.

Pictogrammen worden vaak gemaakt van duurzame materialen zoals kunststof, aluminium of roestvrij staal. Deze materialen zijn bestand tegen slijtage, weersinvloeden en UV-straling, waardoor de pictogrammen lang meegaan. Voor specifieke toepassingen kunnen nalichtende of reflecterende materialen worden gebruikt om de zichtbaarheid te verbeteren, vooral in omgevingen met verminderd licht.

Deze bedrijven gingen u voor